Sjukvårdsförsäkring

Varför ska man ha en sjukvårdsförsäkring i ett land som Sverige där sjukvården är gratis? Ja, det kanske man kan fråga sig, men faktum är att när man väl väntar på en viktig operation eller annan nödvändig specialistvård brukar man få vänta väldigt länge på att få vård eftersom vårdköerna är långa i det här landet.

Ibland kan det till och med vara så illa att folk med hjärtproblem eller cancersjuka riskerar att avlida i onödan för att de inte får vård snabbt nog. Det här är ju såklart riktigt illa och det är därför det är många svenskar som fattar det förnuftiga beslutet att skaffa en sjukvårdsförsäkring. Försäkringar.eu ska därför visa dig vilka fördelar du får om du tecknar en bra sjukvårdsförsäkring.

Fördelar med sjukvårdsförsäkring

  • Operation inom 21 dagar. Om du är i behov av en operation behöver du aldrig vänta längre än 21 dagar, ofta går det snabbare än så. Om du inte har en sjukvårdsförsäkring kan du få vänta i flera månader upp till ett år på att få en operation. Det innebär ett alltför långt och onödigt lidande som dessutom bidrar till en massa oro.
  • Snabb specialistvård. Skulle du vara i behov att specialistvård får du det inom 7 eller 14 dagar beroende på vilket försäkringsbolag du har tecknat din sjukvårdsförsäkring hos. Annars kan det ta flera månader innan du får den vård du behöver.
  • Ersättning för vistelse på sjukhus. Om du måste stanna kvar på sjukhuset under en eller flera nätter får du en viss dagsersättning för det.
  • Ersättning för resor till och från sjukhuset.
  • Ersättning för rehabilitering och eftervård hos till exempel en naprapat, kiropraktiker, kurator eller sjukgymnast.