Allriskförsäkring

En allriskförsäkring, eller drulleförsäkring, är ett måste om du vill ha möjlighet att få ersättning för skador som uppstår på grund av otur eller klantighet. Det kan handla om att du spiller en hel kopp kaffe över din laptop eller att du tappar din nya TV i golvet när du ska ställa den på plats. Sånt här får du ingen ersättning för om du inte har en allriskförsäkring.

Skaffa en allriskförsäkring

Du kan skaffa en allriskförsäkring i samband med din hemförsäkring, villaförsäkring eller produktförsäkring.  Vilket alternativ du väljer har stor betydelse för vad allriskförsäkringen gäller för.

  • Allrisk i hemförsäkringen. Om har kompletterat din vanliga hemförsäkring med en drulleförsäkring får du ersättning för lösöre som skadas på grund av otur eller klantighet. Den gäller alltså för dina prylar, din inredning och dina kläder.
  • Villaförsäkring med allriskförsäkring. Om du lägger till en allriskförsäkring skyddas du mot skador på själva villan, såsom skador på golv, väggar och trappa. Om du tecknar en heltäckande allriskförsäkring i samband med en villahemförsäkring får du ersättning både för skador på lösöre och på villan.
  • Produktförsäkring med allrisk. Om du lägger till en produktförsäkring med allrisk när du köper en produkt, till exempel en dator eller en TV, får du inte bara en längre garanti utan även ersättning om du skulle tappa datorn i golvet eller om TV:n välter. Fördelen med en sådan här allriskförsäkring är att den även brukar ge ett skydd mot värdeminskning men nackdelen är att den bara gäller för en enda produkt. Försäkringar.eu tycker att du enbart bör skaffa en produktförsäkring för din dyraste hemelektronik och sedan att ha en vanlig allriskförsäkring som skyddar allt annat.