Husvagnsförsäkring

Det finns två olika försäkringar att välja på när du vill skaffa en husvagnsförsäkring: halvförsäkring och helförsäkring. Det finns ingen lag som kräver att du försäkrar din husvagn men vi på försäkringar.eu rekommenderar starkt att du ändå skaffar en bra husvagnsförsäkring för annars kan det bli kostsamt för dig om något skulle hända.

Halvförsäkring för husvagn

En halvförsäkring ger ersättning om någon skulle stjäla din husvagn eller stjäla något som finns i den. Du får även ersättning om någon glasruta på husvagnen går sönder eller om husvagnen av någon anledning skulle fatta eld, till exempel på grund av ett blixtnedslag eller en explosion. Vidare så får du rättshjälp om du skulle hamna i en juridisk tvist. Du kan även få ersättning om vattentanken läckt eller om du inte kunnat använda husvagnen på semestern på grund av en skada, det får du i alla fall om du tecknar en husvagnsförsäkring hos Moderna Försäkringar.

Helförsäkring för husvagn

Allt som ingår i husvagnsförsäkringens halvförsäkring ingår även i helförsäkringen, men helförsäkringen ger även ersättning för vagnsskador och skadegörelse. Helförsäkringen skyddar alltså själva husvagnen om du skulle krocka med den eller om någon brukar våld mot den, detta skydd får du inte om du har en halvförsäkring. Vi på försäkringar.eu anser därför att alla som har en fin, dyrbar husvagn alltid bör teckna en helförsäkring.